ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ: Το 2o τεύχος του περιοδικού του ΣΕΔ | Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση | ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ: Το 2o τεύχος του περιοδικού του ΣΕΔ

Το 2ο τεύχος του νέου αναβαθμισμένου περιοδικού του ΣΕΔ, με τίτλο ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, είναι από σήμερα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, στη διεύθυνση:
https://heyzine.com/flip-book/4c9787276c.html
Εκδότης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΔ, υπεύθυνη έκδοσης η Γιώτα Σταθάκου και υπεύθυνη δημιουργικού η Ιωάννα Αναστασάκη.
Περιεχόμενα τεύχους:
-Στο Editorial, ο Πρόεδρος του ΣΕΔ Μπάμπης Εγγλέζος και η υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού Γιώτα Σταθάκου περιγράφουν την επικαιρότητα, στην οποία εκδίδεται το 2ο τεύχος του περιοδικού και αμέσως μετά, μια περίληψη των μέχρι τώρα δράσεων του ΣΕΔ για το 2023.
-Ως κεντρικό πρόσωπο φιλοξενείται, σε μία αποκλειστική συνέντευξη-αφιέρωμα, ο Πρόεδρος της Optima Bank Γιώργος Τανισκίδης. Ο κ.Τανισκίδης είναι ένας από τους ηγέτες του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα με εξαιρετική ανθεκτικότητα, διάρκεια και όραμα για το Optimum. 17 χρόνια μετά την τελευταία εισαγωγή τράπεζας στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, η Optima Bank κάνει τη διαφορά και αποδεικνύει πως η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης, αλλά στρατηγικού σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς.
Επίσης, στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενούνται εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.
-Στην ενότητα CSR-ESG, o Πρόεδρος της Center for Sustainability and Excellence - CSE, Νίκος Αυλώνας γράφει: «Τα κριτήρια ESG κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και επιβίωση των εισηγμένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα»
-Στην ενότητα Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, συνέντευξη από την Μαρία Χαλά, Female Founder’s Startups Cluster, ICC Women Hellas
-Στην ενότητα Πολιτική, o Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης γράφει: «Επενδύοντας σε μια ισχυρή Ελλάδα»
-Στην ενότητα Καινοτομία και Τεχνητή νοημοσύνη, ο Θάνος Μαρκαντώνης, AICatalyst, Partner, Eurocapital Partners γράφει: «Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative A.I.) στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις»
-Στην ενότητα Απόψεις - Γνώμες γράφουν οι ειδικοί: Mαρία Δήμητρα Κοτίτσα, Grant Thornton Greece: «Ο ρόλος του Ορκωτού Ελεγκτή, στην εκταμίευση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»
Ο καθηγητής Δρ. Ανδρέας Κουτούπης, CMIIA,CIA,CICA,CCSA,CRMA,CCS: «Εσωτερικός Έλεγχος στο Δημόσιο: Προσθήκη Αξίας ή Παρωδία;»
Η Φωτεινή Ανδρουλάκη, εκδότης του Volta Magazine: «Γυναίκες CEO στην Ευρώπη: Εξέλιξη, Προκλήσεις, και ο δρόμος προς την Ισότητα των φύλων»
Οι Ζωή Οικονόμου & Αφροδίτη Βύτανου: «Τα Stress Tests των ελληνικών τραπεζών για το 2023»
Οι Συμεών Σταμπολίδης & Αντώνης Χήτος: «Μπορεί το νόμισμα των BRICS να γίνει ισχυρότερο από το Δολάριο;»
-Για την Παγκόσμια Χρηματιστηριακή Ανασκόπηση γράφει ο Νίκος Πετροπουλάκης, Πρόεδρος της ΜΕRIT Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ
-Στην ενότητα Επικαιρότητα, η Γιώτα Σταθάκου, Editor in Chief περιοδικού «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ», Οικονομολόγος – Σύμβουλος επιχειρήσεων, Μsc Head of Finance and Tax cluster, ICC Women Hellas ICC Hellas: «Πότε θα έρθει το επόμενο οικονομικό κραχ λόγω κλιματικής κρίσης»

Email Διευθυντή: mscfinman@hmu.gr
Email Γραμματείας: secrmsc-fm@hmu.gr
Η σελίδα μας στο Facebook
Τηλ. Γραμματείας Μεταπτυχιακού: 2810 379678.
Τηλ. Γραμματείας Τμήματος: 2810 379612 ή 2810 379636.
Ταχυδρομική διεύθυνση:
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χρηματοοικονομική Διοίκηση»
Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Ε.Δ.Ο)
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
Σταυρωμένος, ΤΚ 71004, Ηράκλειο Κρήτης.