Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας

Διαδικτυακός τόπος Τμήματος

Το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας είναι ένα από τα τρία Τμήματα που απαρτίζουν τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου από το Μάη του 2019. Ιδρύθηκε το 1999 και βρίσκεται στη Σητεία, Λασίθι, Κρήτη.

Προσφέρει ένα 4ετές προπτυχιακό πρόγραμμα με κύριο στόχο να παρέχει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες σύγχρονες γνώσεις - βασικές και εφαρμοσμένες - που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση σε κάθε ζήτημα διατροφής που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Η πρακτική άσκηση των φοιτητών πραγματοποιείται στο 4ο έτος σπουδών.

Το Τμήμα διεξάγει έρευνα για την προστασία και την αποκατάσταση της ανθρώπινης υγείας, τη σχέση διατροφή και δημόσιας υγείας, τη διατροφική διαχείριση στην υγεία και τις ασθένειες, τη σύνθεση και τη φυσική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος, την ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία της διατροφής, τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική συμβουλευτική, τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων, το λογισμικό διαιτητικής, την Κρητική/Μεσογειακή διατροφή κλπ.

Για να συμβάλλει στην εθνική/τοπική διατροφική κατάσταση και την οικονομία, το Τμήμα συνεργάζεται με την Περιφέρεια Κρήτης, τους δήμους, τη βιομηχανία, άλλα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, με κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Μέλη του Τμήματος συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο DIETS (Dietitians Improving Education Training Standards across Europe) και στις ανταλλαγές Erasmus με Πανεπιστήμια στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Τουρκία κ.α.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος.