Εσωτερικός Κανονισμός Εστίας

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Γνωρίζουμε στους φοιτητές-τριες που εισάγονται στη φοιτ.Εστία ότι θα παραμείνουν μέχρι την λήξη μαθημάτων τους τον Ιούνιο.

Με την εισαγωγή του ο φοιτητής -τρία καταβάλλει συμμετοχή σε λειτουργικά έξοδα και χρηματικό ποσό για εγγύηση υλικών.

Χρεώνεται από την εστία το υλικό που παραδίδεται σ αυτόν καθώς και τα πράγματα που υπάρχουν στο δωμάτιο και οφείλει να τα διατηρεί σε καλή κατάσταση . Με την αναχώρηση του παραδίδει τα υλικά και το δωμάτιο και του επιστρέφεται από το λογιστήριο η εγγύηση που έχει προκαταβάλλει με την εισαγωγή του, εφ όσον δεν έχει προξενήσει φθορά σε υλικά της Εστίας.

Ο φοιτητής οφείλει να φροντίζει το δωμάτιο του, να είναι τακτοποιημένο ‚καθαρό καθώς και την κοινή τουαλέτα του καθημερινώς. Δεν αφήνει στα μπαλκόνια διάφορα αντικείμενα, φροντίζοντας έτσι και για την καλή εξωτερική εμφάνιση της Εστίας. - Χρησιμοποιεί είδη λινοθήκης σεντόνια, μαξιλάρια κ.λπ. για λόγους υγιεινής και αποφυγής καταστροφής και λερώματος  του καλύμματος κρεβατιού-καναπέ κλπ

Το συνεργείο καθαριότητας θα καθαρίζει και απολυμαίνει το μπάνιο κάθε 10 ημέρες μετά την 10η πρωινή ώρα. Για να μην έχετε πρόβλημα στην τουαλέτα μη πετάτε χαρτιά και άλλα αντικείμενα μέσα σ αυτή

Οποιαδήποτε ζημιά - φθορά κλπ εντοπίσετε στο δωμάτιο σας‚ θα ενημερώνετε τον υπάλληλο υπηρεσίας προς αποκατάσταση της βλάβης και αποφυγή ατυχήματος. Ο φοιτητής επιβαρύνεται την ζημιά που έχει προκληθεί από υπαιτιότητά του.

Φεύγοντας από το δωμάτιο σας να ελέγχετε αν είναι κλειστές οι ηλεκτρικές συσκευές‚ φώτα, βρύσες, πόρτες κλπ.

Εντός του δωματίου σας δεν επιτρέπεται το μαγείρεμα για λόγους καθαριότητας και ασφαλείας. Τα ηλεκτρικά φορτία των δωματίων δεν σηκώνουν ηλεκτρικές συσκευές μαγειρικής . Αν Θέλετε να παρασκευάσετε οποιοδήποτε έδεσμα ‚ μπορείτε στο κοινό διαμορφωμένο χώρο (κουζίνα), ζητώντας το κλειδί από τον υπάλληλο υπηρεσίας για χρήση. Τελειώνοντας την παρασκευή φαγητού κ.λ.π αφήνετε το χώρο τακτοποιημένο και καθαρό.

Ή συνεχής διαμονή του σπουδαστή θεωρείται απαραίτητη. Αν για οποιονδήποτε λόγο (ασθένεια, πρακτική κλπ απουσιάσετε για διάσημα πέρα των 15 ημερών , οφείλετε να ενημερώνετε την Εστία. Δεν επιτρέπεται η φιλοξενία συγγενικών ή τρίτων εξωεστιακών ατόμων στα δωμάτια σας πέρα την 12 μ.μ. Για τυχόν επισκέψεις σας τις υπόλοιπες ώρες , την ευθύνη για οτιδήποτε προκαλέσει ο επισκέπτης ‚την έχει ο σπουδαστής που τον έχει προσκαλέσει.

Δεν δίνετε κλειδί —αντικλείδι του δωματίου σας σε κανένα άλλο άτομο.

Δεν επιτρέπεται να τοποθετείτε δίκυκλα εντός του κτιρίου. Δεν επιτρέπεται να έχει οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο εντός της Εστίας. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή χρώματος επίπλων ,τοίχων , παραθύρων και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε χώρο ης Εστίας.

Οποιαδήποτε φθορά εντοπίζεται στους κοινόχρηστους χώρους ενημερώνεται την Εστία Για φθορά η απώλεια που δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότης του υπαιτίου ‚Θα παρακρατείται ποσό από το σύνολό των εγγυήσεων με απόφαση Εφορείας.

Να μην ενοχλείται σε ώρες κοινής ησυχίας 3-5 μ.μ και 11- 07  το βράδυ τους συγκατοίκους σας‚ με θορύβους (συζητήσεις, μαγνητόφωνα κ.λπ.) και να σέβεστε τις υποδείξεις του προσωπικού. Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας που έχει την ευθύνη για την λειτουργία ης Εστίας, διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιες Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες που μπορείτε να συμμετέχετε.Όποιος ενδιαφέρεται από τη αρχή της χρονιάς δηλώνει συμμετοχή σε ομάδα που επιθυμεί και κάνει την προετοιμασία που απαιτείται (προπονήσεις κ.λπ.).
Επιτροπή της Εστίας μπορεί να επισκέπτεται τα δωμάτια σας κατόπιν ενημερώσεως σας ή και χωρίς αυτή σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.

Ο φοιτητής -τρια οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους π.χ. οικονομικές κ για να έχει δικαίωμα στέγασης την επόμενη χρονιά.

Ο φοιτητής μπορεί κατά την αναχώρησή του να αφήνει με ευθύνη του τα πράγματά του συσκευασμένα σε χώρο (αποθήκη) που θα υποδεικνύει η Εστία.

Για την λήψη πτυχίου σας θα παίρνετε από την γραμματεία της Εστίας βεβαίωση ότι δεν έχετε οποιαδήποτε εκκρεμότητα με την Εστία.