Δηλώση συμμετοχής στην ομάδα εθελοντών φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ «ΠΑΡΟΝΤΕΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 
 Αγαπητοί φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ,
 
 

με χαρά σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα εθελοντών φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ «ΠΑΡΟΝΤΕΣ», και μέσω της εθελοντικής σας προσφοράς να υποστηρίξετε την προσβασιμότητα και την προσαρμογή των συμφοιτητών σας στην ακαδημαϊκή ζωή. Στους «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» μπορεί να συμμετέχει όποιος προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής επιθυμεί να παρέχει βοήθεια για να διευκολύνει την προσαρμογή και ενσωμάτωση των νεοεισερχόμενων φοιτητών, των φοιτητών που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και να υποστηρίξει φοιτητές με αναπηρία (ΦμεΑ) στη μετακίνηση τους, στην επαφή τους με υπηρεσίες του ιδρύματος, στη συγγραφή σημειώσεων, στη μελέτη κλπ. Τέλος, οι εθελοντές μπορούν να συνδράμουν στην προετοιμασία εκδηλώσεων και δράσεων (π.χ. ενημερωτικές ημερίδες και δράσεις ευαισθητοποίησης) που απευθύνονται στα μέλη της κοινότητας του ΕΛΜΕΠΑ.

 
 
 
Ο εθελοντισμός και η ενεργός εμπλοκή στην κοινότητα έχει πολλαπλά οφέλη για όλα τα μέρη. Ενισχύει την αίσθηση του «ανήκειν», των ίσων ευκαιριών και της προσφοράς δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης εντός του οποίου νοιώθουμε όλοι ασφαλείς και προστατευμένοι.
 
 

Για να γίνετε μέρος του δικτύου εθελοντών συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής
https://forms.gle/VKCYwXPdEomrjQix9  και θα ειδοποιηθείτε από το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Υποστήριξης σχετικά με την εκπαίδευση και το συντονισμό των ομάδων που θα δημιουργηθούν.
 
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 2810379539 & 2810379541.

 
Για να δείτε την αφίσα, πατήστε εδώ